Angstpatienten

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen  de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. U zult dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen.

Kroon

Een kroon is een tand-vormig kapje, dat over een tand wordt geplaatst – om de tand naar zijn vorm, grootte en kracht te herstellen, en/of om het uiterlijk te verbeteren.
Als de kronen vastgezet zijn, omsluiten ze volledig het gehele zichtbare gedeelte van een tand die ligt op en boven het tandvlees.

kroon-150x150

Waarom is een kroon nodig?

Een kroon kan nodig zijn wanneer ten minste een van de volgende situaties zich voordoet:
• Ter bescherming van een zwakke tand die kan breken of het samen houden van een gebarsten tand
• Om een reeds afgebroken tand te herstellen of een tand die ernstig is afgesleten
• Ter bescherming en ondersteuning van een tand met een grote vulling als er niet veel meer van de tand heel is
• Om een tandheelkundige brug op zijn plaats te houden
• Ter dekking van misvormde of sterk verkleurde tanden
• Ter dekking van een tandheelkundig implantaat

Tandheelkundige brug

brug-150x150

Wanneer een tand verloren gaat door bederf of tandvleesaandoeningen, is een vaste tandheelkundige brug een goede manier om de ontbrekende tand of kies te herstellen. Een tandheelkundige brug kan worden gezien als een valse tand, en kan worden gebruikt om een ontbrekende tand of kies, of meerdere aangrenzende tanden te vervangen. Met zorgvuldig onderhoud moet een goede kwaliteit brug vele jaren mee kunnen gaan. Het bot in de kaak rond de ontbrekende tand of tanden kan verder achteruitgaan.

voor-150x138

Tandheelkundige bruggen worden vastgezet op hun plaats, zodat ze niet gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Veel dragers van een kunstgebit, die overstappen op een brug merken op dat ze meer vertrouwen genieten om te lachen of glimlachen zonder zich zorgen te maken dat de brug beweegt.
Tandheelkundige bruggen zijn individueel gemaakt door een tandtechnisch laboratorium die het karakter van het porselein zo maakt dat het past bij de rest van uw tanden. Hierdoor ziet de brug er natuurlijk uit en wordt hij meestal niet opgemerkt door uw vrienden en familie.

na-150x138

Voor vragen kunt u ons mailen en bellen !

CONTACT