Veelgestelde vragen

Heb je last van het losse elastiekje? Mag je in de middag tijdens werkdagen even langs komen om hem opnieuw vast te zetten. Heb je binnen drie dagen een controleafspraak hoef je niet eerder langs te komen.

Bel ons bij een gebroken draad zo snel mogelijk voor het maken van een nieuwe afspraak. Bij pijn de stukken afknippen die vervelend zitten.

Probeer de beugel alleen ’s nachts te dragen en maak zo snel mogelijk een afspraak. Wij kunnen de beugel zo verstellen dat hij weer goed zit.

Doordat je kaken door de beugel in een andere stand komen te staan, kan het zijn dat je de eerste dagen spierpijn krijgt in je kaken.

Dit kan soms aanvoelen als lichte hoofdpijn. Wanneer je erg veel last hebt, neem dan een paracetamol..

Maak zo snel mogelijk een afspraak voor reparatie.
Maak zo snel mogelijk een afspraak om een nieuwe spalk te krijgen.
Probeer de beugel weer in de buisjes te schuiven. Lukt dat niet, bel zo snel mogelijk op voor een afspraak.
Wanneer je net een slotjesbeugel hebt, of je beugel weer strakker is gezet, dan kunnen je tanden de eerste dagen wat gevoelig zijn. Mochten je tanden en kiezen erg pijn doen, neem dan een paracetamol. Na drie dagen zijn je tanden gewend en zal de pijn weg zijn.
Wanneer je net een beugel hebt, kunnen er soms wat kleine irritaties of blaren ontstaan op je wangen, tandvlees of lippen. Je wangen en/of lippen moeten een soort eeltlaagje krijgen na een paar dagen is dit over. Heb je er langer last van dan kan je bij de balie een doosje was krijgen om op je beugel te doen. De secretaresse kan je vertellen hoe dit werkt.

Kom tijdens werkdagen in de middag even langs om de draad af te laten knippen. Heb je last in het weekend, knip het draadje dat uitsteekt met een nagelknippertje af. Lukt het niet met knippen, kan je er een bolletje wax op doen of, als je dat niet hebt suikervrije kauwgom. Bel de praktijk voor het maken van een afspraak..

Als het slotje helemaal los zit, dan mag je deze zelf voorzichtig verwijderen door het elastiekje te verwijderen met een pincet. Heb je er geen last van, laat het gewoon zitten. Bel zo snel mogelijk voor het maken van een nieuwe afspraak om het slotje weer vast te zetten.

Voor vragen kunt u ons mailen en bellen !

CONTACT