Uitneembare apparatuur

Buitenbeugel

Deze beugel wordt ook wel headgear, neckgear, buitenbeugel of buitenboordbeugel genoemd.

 

De buitenbeugel bestaat uit een metalen gedeelte en een petje of een nekband. Het metalen gedeelte heeft twee binnenbogen en twee headgearbuitenbogen. De binnenbogen worden in de mond in buisjes geschoven die op de bovenkiezen vastzitten. De buitenbogen steken langs de wangen aan de buitenkant van de mond. Daaraan wordt het trekkende gedeelte van de beugel (een petje of een nekband) vastgemaakt.

Werking: de kracht die door de buitenbeugel op de kiezen wordt gezet duwt de kiezen naar achteren. Dit resulteert in verplaatsing van de kiezen naar achteren of remming van de groei van de bovenkaak.

 

Activator

Deze beugel wordt ook wel de blokbeugel genoemd.

 

ActivatorHet doel van de activator is om onderkaak naar voren te laten groeien. Vandaar ook dat de activator dag en nacht gedragen moet worden: het naar voren laten groeien van de onderkaak is een langdurig proces. Hoe strenger je voor jezelf bent en hoe beter je de activator dus draagt, hoe sneller je weer van de beugel af bent.

De activator dwingt je als het ware om met je onderkaak naar voren dicht te bijten, maar zit verder gewoon los in je mond.

 

Met eten mag de beugel uit de mond. Met sporten mag de beugel voor de veiligheid ook uit de mond. Als je beugel niet in je mond zit, moet je hem altijd goed in het doosje bewaren dat je erbij hebt gekregen. Los in je broekzak is de beugel heel kwetsbaar en kan hij gemakkelijk stuk gaan, of verbuigen!

Voor vragen kunt u ons mailen en bellen !

CONTACT