Implantologie

Implantaten zijn ontworpen om een ​​basis te bieden voor een of meer ontbrekende tanden en worden gebruikt om ontbrekende wortels te vervangen en vervangende tanden te ondersteunen die eruitzien, aanvoelen en functioneren als natuurlijke tanden.

Ze kunnen ook worden gebruikt om een ​​uitneembare volledige of gedeeltelijke prothese te ondersteunen, wat zorgt voor stabiliteit en langdurige ondersteuning. De persoon die tanden heeft verloren, kan vrijwel alles weer eten en kan met vertrouwen glimlachen in de wetenschap dat de tanden er natuurlijk uitzien.

Het plaatsen van een tandheelkundig implantaat omvat een operatie om een ​​metalen stift in uw kaakbot te plaatsen. Na verloop van tijd (meestal 6 maanden) zal de stift zich hechten aan het bot eromheen. Dit zal fungeren als een anker om een ​​of meer ontbrekende tanden op hun plaats te houden.

Tandimplantaten zijn uitstekende behandelingsopties voor iedereen die tanden mist. Ze kunnen één tand of meerdere tanden vervangen (meer implantaten zijn nodig voor gebieden waar meerdere tanden ontbreken). Er zijn langetermijnonderzoeken uitgevoerd naar de levensduur van tandheelkundige implantaten en bij gezonde patiënten die niet roken en geen diabetes hebben, is in sommige onderzoeken 10 jaar succes gemeld met een bereik van 95% en meer.

Betekent dit dat diabetici en rokers geen kandidaat zijn voor tandheelkundige implantaten? Nee dat doet het niet. Deze risicofactoren verlagen echter het slagingspercentage van tandheelkundige implantaten. Andere factoren die het succes van tandheelkundige implantaten beïnvloeden, zijn onder meer de botdichtheid, het gebied van de kaak waar het implantaat wordt geplaatst, botmodificerende medicijnen en de voorgeschiedenis van bestraling van de kaken. Aangezien elk individueel geval anders is dan andere, is het belangrijk dat u een consult zoekt om uw unieke gevallen te bespreken en te kijken of u in aanmerking komt voor tandheelkundige implantaten.

implantologie-1