Mondhygiëne

Tandenreiniging in de tandartspraktijk is een procedure voor het verwijderen van het tandsteen dat zich op de tanden kan ontwikkelen, ondanks zorgvuldig poetsen en flossen. Het wordt gedaan door onze mondhygiënisten.

Professionele reiniging omvat tandsteenverwijdering en tandpolijsten en debridement. De reiniging moet elke 3-6 maanden als routinematige tandheelkundige behandeling worden uitgevoerd, afhankelijk van de mondgezondheid van het individu.

Behandeling van periodontale ziekte
Parodontitis is de ziekte die het tandvlees en de weefsels rond de tanden aantast, d.w.z. ligamenten en botten. Bacteriën in de tandplak en tandsteen kunnen het tandvlees ontsteken (gingivitis), waardoor bloedingen, roodheid, wallen ontstaan ​​of de ligamenten en botten die de tanden ondersteunen vernietigen (parodontitis).

Behandeling van parodontitis omvat het verwijderen van tandplak en tandsteen, debridement van de gebieden met botverlies (pockets) en het aanbrengen van antibacteriële middelen of antibiotica.

De behandeling wordt voor elke patiënt aangepast aan de individuele behoeften en wordt uitgevoerd door de mondhygiënist. In situaties waarin het botverlies ernstig is en een operatie nodig is, kan de patiënt worden doorverwezen naar een parodontoloog.