Kunstgebit

Kunstgebitten zijn verwijderbare vervangingen voor ontbrekende tanden en kiezen meestal gemaakt van een acrylhars die soms porselein of metaal bevatten voor extra structurele steun. Er zijn twee hoofdtypen van kunstgebitten. Zowel volledige kunstgebitten en partiële prothesen zijn fijn bewerkte, op maat gemaakte gebitten. Als u uw gebit goed onderhoud zal het er natuurlijk uitzien en u een perfecte glimlach geven. Bovendien helpen kunstgebitten uw spieren sterker te maken die nodig zijn voor uw uiting en daarbij hulp nodig hebben van tanden. Daarnaast komt u van spraakproblemen af veroorzaakt door ontbrekende tanden en kunt u weer beter kauwen.

Hoe worden kunstgebitten vervaardigd? In het algemeen is het nodig een aantal tanden te verwijderen, in sommige gevallen is chirurgie noodzakelijk om het dun stuk bot te stabiliseren dat uw kunstgebit ondersteund. De procedure begint met een beet indruk in was van uw mond, die uw tandarts veeleisende maten zal geven. Een extra afspraak is nodig om de kleur, vorm en maat fijn te stellen. Nadat uw definitieve gebit gemaakt is zal deze geplaatst worden en wordt u geïnformeerd over de zorg die vereist is aan uw gebit.

Gedeeltelijke prothesen Een belangrijke stap in het behoud van een gezond gebit is het vervangen van ontbrekende tanden. Wanneer de tanden ontbreken, kan de positie van de overblijvende tanden veranderen, ze kunnen afglijden naar de omliggende ruimte. Tanden die uit positie zijn kunnen schade toebrengen aan weefsels in de mond. Daarnaast kan het moeilijk zijn om grondig te reinigen tussen scheve tanden. Als gevolg daarvan loopt u het risico van tandbederf en parodontale (tandvlees) ziekte, die kan leiden tot het verlies van extra tanden.

Een uitneembare partiële prothese vult de ruimte die gecreëerd is door het missen van tanden en vult uw glimlach. Ze bestaan meestal uit vervangende tanden gehecht aan een roze of tandvlees-kleurig plastic basis, die zijn verbonden door een metalen frame. Een prothese helpt u om uw voedsel goed te kauwen, een moeilijke taak als je tanden ontbreken. Daarnaast kan een prothese uw uitspraak verbeteren en een verzakkend gezicht voorkomen door steun te verlenen aan de lippen en wangen. Uitneembare partiële prothesen hechten aan uw natuurlijke tanden met metalen klemmetjes.